Aida-28

Novosti

Mario del Monaco Gala naziv je koncerta koji će u sklopu 61. Splitskog ljeta operni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Split održati u subotu 1. kolovoza na Tvrđavi Gripe. Solistima, Orkestrom i Zborom splitske Opere ravnat će maestro Ivo Lipanović, a solisti su sopranitice Valeria Sepe i Antonija Teskera, mezzosopranistica Sofia Janelidze i Terezija Kusanović, tenori Leonardo Caimi i Mikheil Sheshaberidze, bariton David Cecconi i bas Ivica Čikeš. Repertoar je sastavljen najpopularnijih arija, mahom talijanskog opernog repertoara uglavnom iz opusa Verdija, ali i Puccinija, Bizeta, Cilee i Saint-Saënsa.

...više

Sopranistica Cynthia Hansell Bakić održat će u sklopu 61. Splitskog ljeta vokalni recital nazvan Velika američka pjesmarica / Great American Songbook u četvrtak 30. srpnja u splitskoj Galeriji umjetnina s početkom u 21 sat. Dugogodišnja primadona Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split ovim će koncertom spojiti svoju ljubav prema dvije svoje domovine, Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj kao i prema Splitu i festivalu gdje je ostvarila najveći broj uloga i nastupa u svojoj bogatoj karijeri. Gđu. Hansell Bakić na klaviru će pratiti Zoran Velić.

...više

U petak 31. srpnja s početkom u 12 sati u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split, a u povodu stote obljetnice rođenja Marija del Monaca, na jednog od najznačajnijih i najglasovitijih pjevača prošlog stoljeća prisjetit ćemo se u programu nazvanom Il tenorissimo. Video i audio-zapisi s nastupa i kao i studijske zapise ovog opernog velikana predstavit će nam njegov sin, operni redatelj Giancarlo del Monaco te Elisabetta Romagnolo, osoba koja brine o ostavštini Maria del Monaca.

...više