Predstave / Balet Objavljeno: 2.10.2022.

Venatus / Migrations

Venatus / Migrations

Venatus (Glazba: Szymon Brzoska)
Ovaj neoklasični balet Aarona Koka podijeljen je u četiri kratka stavka. Venatus je novi pristup tradicionalnom, „bijelom“ baletu koji ima sve tradicionalne elemente kao što su pas de deux, solo i corps de ballet finale, ovaj put u minimalističkom dekoru i kostimu koji ističu fizikalnost i glazbenost plesača.

Migrations (Glazba: Kirill Richter)

Kako se uklapamo u društvo? Kako se prilagođavamo rutinama, kulturi koja nas okružuje? Na ova pitanja balet Migrations pokušava vizualnim jezikom, govorom glazbe i tijela, odgovoriti. Aaron Kok iz vlastitog iskustva ovim baletom istražuje priče i izazove kroz koje prolaze migranti. Kroz pokret Aaron stvara slike koje odražavaju kako je to biti različit od okoline kao i želju za prilagođavanjem. Uz prekrasnu glazbu Kirilla Richtera ovaj dinamični neoklasični balet postavlja pitanje je li bolje biti individualac ili jednak svima ostalima.

Aaron Kok rođen je 1995. u Sydneyu, u Australiji. Baletno obrazovanje započeo je na McDonald College Performing Arts u Sydneyu, a nastavlja ga 2012. u Nizozemskoj na Dutch National Ballet Academy. Za vrijeme svog školovanja plesao je razne solističke uloge te se nakon diplome 2015. pridružuje poznatoj nizozemskoj plesnoj akademiji Introdans. Istovremeno radi i na svojm koreografskim projektima. Početkom 2017. dolazi u angažman Baleta HNK Split predstavljajući ga u najboljem svjetlu i izvan matične pozornice na uglednim međunarodnim manifestacijama ( Benefiz Gala u Munchenu, Tanzwoche Dresden i dr.).