Novosti / Objavljeno: 31.7.2021.

Kvartet vrhunskih scenskih umjetnika u glazbeno-poetskoj večeri Zajedno

Kvartet vrhunskih scenskih umjetnika u glazbeno-poetskoj večeri Zajedno

Klasici i evergreeni svjetske glazbe kao što su Mozartov Rondo alla Turca, Brahmsov Mađarski ples, Orffova Carmina burana, Faureova Pavana, Offenbachov Can-Can... uz poeziju najvećih hrvatskih i stranih pjesnika; Tina Ujevića, Dobriše Cesarića, Antuna Gustava Matoša, A.B. Šimića, Drage Ivaniševića, Enesa Kiševića, Arsena Dedića, Edgara Allana Poea, Charlesa Baudelairea, Jacquesa Brela i drugih – to je Zajedno. 

Violončelistica Ana Rucner, jedna od najinovativnijih predstavnica klasične glazbe u Hrvatskoj nastupala je u više od 30 zemalja svijeta. Elementi klasične, moderne i etno glazbe, uz atraktivan nastup na sceni, svrstavaju Anu Rucner u sam vrh uspješnih hrvatskih izvođača na svjetskoj sceni.  
Matej Meštrović je jedan od najsvestranijih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (SAD), a 2018. godine praizveo je Dunavsku Rapsodiju za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Halla i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani. Njegov album Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos uvršten je na Spotify listu 50 najboljih klasičnih izdanja, a u travnju ove godine Piano Waves osvojio je Nagradu za najbolji album klasične glazbe, te Nagradu za album godine na uglednom američkom portalu SoloPiano. Američka kritika proglasila je Mateja Meštrovića hrvatskim Johnom Williamsom.  

Borna Šercar akademski muzičar i profesor udaraljki još 1999. primio je nagradu Status za najperspektivnijeg mladog glazbenika na području jazza, a 2014. za najboljeg jazz bubnjara. Tijekom dugogodišnje plodonosne i raznovrsne karijere imao je priliku raditi i s Michelom Legrandom, Miljenkom Prohaskom, Boškom Petrovićem, Terezom Kesovijom, Oliverom i drugima. Porin za album A Little Book of Notes, te kasnije i za album Nehaj tek su mai dio vrijednih nagrada i priznanja koje je primio za svoj umjetnički rad. 

Vedran Mlikota kao glumac surađivao je s gotovo svim hrvatskim profesionalnim kazalištima i najznačajnijim festivalima, a intenzivno glumi u TV serijama i na filmu. Osnivač je i stalni umjetnički voditelj kazališnih susreta i kazališne družine Glumci u Zagvozdu. Pokrenuo je i organizirao mnoge manifestacije kulturnog, humanitarnog i sportskog karaktera te za svoj umjetnički rad dobio više nagrada.