Novosti / Koncert Objavljeno: 1.8.2016.

Nastup gitarističkog virtuoza Srđana Bulata na Splitskom ljetu

Nastup gitarističkog virtuoza Srđana Bulata na Splitskom ljetu

Srđan Bulat, mladi gitaristički virtuoz iz Splita, jedan od najznačajnijih hrvatskih glazbenika posljednjih godina, predstavit će se publici 62. splitskog ljeta solističkim recitalom u Meštrovićevom Kaštilcu 3. kolovoza u 21 sat. 

Nagrađivani je glazbenik kao svojevrsnu misiju odlučio sustavno predstavljati i hrvatske autore na svojim brojnim međunarodnim nastupima pa je tako i program predstojećeg splitskog koncerta u potpunosti posvećen domaćim skladateljima: Miroslavu Miletiću, Borisu Papandopulu, Željku Brkanoviću, Marku Ruždjaku, Stjepanu Šuleku, Mirku Krstičeviću, Olji Jelaski i Frani Paraću. 

Niz međunarodnih nagrada i priznanja potvrđuje izniman status ovog mladog umjetnika u glazbenom svijetu.. Srđan Bulat stekao je naobrazbu u splitskoj Srednjoj glazbenoj školi „Josip Hatze“ te na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša (gdje je 2007. dobio i Rektorovu nagradu). 2010. diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije.
U srpnju 2014. diplomirao je s pohvalama na jednoj od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu Royal Academy of Music u Londonu. Srđanov studij u Londonu omogućila je organizacija ABRSM, kao najboljem međunarodnom kandidatu na audiciji. U rujnu 2015. godine završio je i poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Srđan je osvajač nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: ‘Francisco Tarrega’ u Benicassimu, ‘Michele Pittaluga’ u Alessandriji, ‘Fernando Sor’ u Rimu, ‘Julian Arcas’ u Almeriji, ‘Alhambra’ u Valenciji, ‘Gredos San Diego’ u Madridu, ‘Maurizio Biasini’ u Bologni, te gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike.
Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, „Cantus” ansamblom, orkestrom „Vivaldi” iz Alessandrije i orkestrom Opere iz Valencije, te održao brojne solističke recitale diljem svijeta (Madrid, Rim, Dublin, Kopenhagen, Oslo, Kairo, New York, Chicago, Toronto, Helsinki).

Srđan Bulat na svom će solističkom recitalu izvesti djela: Međimurska suita Miroslava Miletića, Dodekafonska studija Borisa Papandopula, Suita mediterane Željka Brkanovića, Double Marka Ruždjaka, Tri Trubadurske Stjepana Šuleka,About the Time He Walked Around Mirka Krstičevića, Fantasia (Hommage á Britten) Olje Jelaske i Muzika za gitaru Frane Paraća.