Acoustic Project
Koncert

Acoustic Project

Ansambl će izvesti program oslonjen na aspekte folklora u umjetničkoj glazbi, spajanjem triju vrlo šarolikih i naoko teško spojivih glazbenih stilova: suite u baroku, hrvatske moderne glazbe inspirirane folklorom i argetinskog tanga. 

Acoustic Project

Ansambl Acoustic Project osnovan je 2008. godine na inicijativu kontrabasista i skladatelja Dubravka Palanovića, koji je u zanimljivom glazbenom projektu okupio kolege i prijatelje, većinom članove Zagrebačke filharmonije.

U središtu interesa Acoustic projecta je igra različitim glazbenim žanrovima i naslijeđima – od klasike do jazza, od  folklornih do rock elemenata, gdje je gotovo svaki nastup ujedno i novi početak, odnosno nova glazbena ideja proizašla iz trenutne inspiracije. Nesvakidašnje zvukovne kombinacije ostvaruju se korištenjem raznolikih mogućnosti proizašlih iz harmonija dviju violina, viole, violončela, kontrabasa, flaute, oboe, harmonike, klavira, vibrafona i bubnjeva. Istovremeno, ansambl potiče hrvatske skladatelje na slobodno eksperimentiranje zvukom navedenih glazbala, te izvođenjem njihovih skladbi promiče i popularizira domaća ostvarenja u zemlji i inozemstvu. Na svojim koncertima ansambl je ugostio brojne ugledne klasične i jazz  glazbenike (Marija Kuhar Šoša, Elvis Stanić, Neven Frangeš)  te s njima ostvario vrlo uspješne i raznovrsne programe.                                                  

Vođen idejom kako je veliki dio kvalitetne umjetničke glazbe zapravo inspiriran folklorom, i kako upravo raznovrsnost zemalja iz koje pojedina skladba ili stavak dolaze čini bogatstvo umjetničkog stvaralaštva, ansambl će na koncertu u sklopu 62. splitskog ljeta izvesti program oslonjen na aspekte folklora u umjetničkoj glazbi, spajanjem triju vrlo šarolikih i naoko teško spojivih glazbenih stilova i estetika: suite u baroku, hrvatske moderne glazbe inspirirane folklorom i argetinskog tanga. Na programu su tako Bachova „Orkestralna suita br. 2 u h-molu“, Händelova „Sarabanda u d-molu“ u  Palanovićevom aranžmanu, „Elegija“ i „Scherzo“ Frana Lhotke, Palanovićeve „Kamene zvijezde“ i „Tvoji snovi“, „Suita Delmatika“ Srđana Berdovića...

 

PROGRAM:

PROGRAM:

Johann Sebastian Bach, Orkestralna suita br.2 u h-molu

     Ouverture / Rondeau / Sarabande / Bourree  I , II / Polonaise, Double / Menuet / Badinerie

 

Georg Friedrich Handel/arr.D.Palanović,Sarabanda u d -molu

 

Fran Lhotka, Elegija i Scherzo

 

Dubravko Palanović, Kamene zvijezde

                                   Tvoji snovi

 

Srdjan Berdović,  Suita Delmatika:

                 Izvor / Lepant / Kontradanca / Finale

 

Astor Piazzolla/arr.D.Palanović, Fuga y Misterio

                                                Adios Nonino

                                                Cafe 1930

                                                Tango etuda br.3

 

Cijena ulaznica: 60 i 80 kn

Izvođači

Flauta Dani Bošnjak
Oboa Branko Mihanović
Klavir Mario Čopor
Gitara i lutnja Srdjan Berdović
Udaraljke Leonardo Losciale
Violina Marin Maras
Violina Davide Albanese
Viola Aleksandar Jakopanec
Violončelo Jasen Chelfi
Kontrabas Dubravko Palanović