Stephan Lupino
Izložba
Lupinizam - izložba

Stephan Lupino

U sklopu likovnog programa Splitskoga ljeta, ljubitelji fotografije od 29. srpnja do 17. kolovoza imat će priliku pogledati provokativnu izložbu Stephana Lupina u Galeriji fotografije u Marmontovoj ulici    

Stephan Lupino

Umjetnik koji je od samih svojih početaka odabrao šok kao doktrinu kojom dešifrira svijet u kojem živimo, izlaže seriju aktova, portreta i fotografija svojih skulptura u kojima prikazuje ono što svijet, barem iz perspektive njegova objektiva jest – niz, samo naoko nepovezanih epizoda s Čovjekom kao glavnim likom, likom s tisuću lica (i tijela) od kojih je svako provokativno na svoj način.
 

- Lupinizam provocira. Lupinizam provocira fotografijama ispraznosti navodnog glamura. Fotografijama noćnog polusvijeta. Fotografijama transvestita, kurvi, hermafrodita. Fotografijama božanstvenih super modela praznih pogleda. Provocira nadom, bolom, tugom, strahom, očajem i pomirenošću u očima smrtno bolesne djece. Provocira ženama  koje su muškarci i muškarcima koji su žene. Provocira skulpturama koje su fotografije, slikama koje su reljefi, namještajem koji je skulptura. Provocira tako da ističe ono što svi znamo, i što nas intimno  čak i muči, ali guramo od sebe jer je tako lakše. Lupinizam ima ‘Cojones’ javno reći što svi mislimo – o radovima Lupina napisao je kritičar Igor Maroević.