Varaždinski kvartet
Koncert

Varaždinski kvartet

Iako svakako najpoznatiji po izvođenju djela velikana klasične glazbe te domaćih autora, Varaždinski kvartet će se publici 62. Splitskog ljeta predstaviti pomalo nesvakidašnjim programom pop, rock i evergreen standarda, što će zasigurno zainteresirati i širu glazbenu publiku

Varaždinski kvartet

Varaždinski kvartet osnovan je 1999. godine. U gradu duge gudačke tradicije do ideje osnivanja kvarteta glazbenici su došli muzicirajući zajedno u Varaždinskom komornom orkestru. Bili su članovi mnogih istaknutih hrvatskih orkestara - Simfonijski orkestar HRT, Orkestar kazališta Komedija, Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački komorni orkestar, a bavili su se i pedagoškim radom. Trenutno su zaposleni u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru. Kvartet je redovito prisutan u glazbenom životu grada Varaždina, gdje održava koncertnu sezonu. Tijekom proteklih 15 godina kvartet je ostvario širok koncertni repertoar, na kojem se nalaze djela najpoznatijih imena klasične glazbe (Beethoven, Brahms, Mozart, Haydn, Dvoržak, Smetana, Šostakovič, ...), kao i djela domaćih, varaždinskih autora (Padovec, Bobić, Igrec, Skender...), te na taj način podržava i kulturno stvaralaštvo sredine u kojoj se nalazi. Značajnu pomoć u radu kvarteta pruža Koncertni ured Varaždin, koji prati i podržava rad kvarteta od samog osnivanja.Svoju koncertnu djelatnost kontinuirano upotpunjuje koncertima diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke.
Članovi kvarteta  -Marko Jerbić, I. violina, Anđelko Ilčić, II. violina, Ana Trnjar, viola i Davor Gluhak na violončelu - akademski su glazbenici, diplomanti Muzičke akademije u Zagrebu. Povodom 10. obljetnice djelovanja i doprinosa u razvoju glazbene kulture grada Varaždina, 2009. godine kvartet je primio javno priznanje - Plaketu grada Varaždina.

 

Program:

Tradicionalna : St. Louis Blues

Frank Sinatra : Strangers in the Night

George Gershwin : Rialto Ripples

Guns N' Roses : Sweet Child of Mine

Bill Withers : Just the Two of Us

Sting : Every Breath You Take

Scott Joplin: The Easy Winners

Gerardo Matos Rodríguez: La Cumparsita

Harry Warren: That's Amore

Nat King Cole: Unforgettable

Frank Sinatra: Love and marriage

Nat King Cole: Let's face the music

Louis Armstrong: What a wonderful world

Doris Day: Perhaps

Astor Piazzolla: Tango iz filma 'Miris žene'

Astor Piazzolla: Oblivion

Stevie Wonder : Isn't she lovely

Howard Shore: Lord of the Rings - Concerning Hobbits

Coldplay: Viva la Vida

Eric Clapton: Wonderful tonight

Eurythmics: Sweet dreams

 

Cijena ulaznica: 60 i 80 kn

Izvođači

Violina Marko Jerbić
Violina Anđelko Ilčić
Viola Ana Trnjar
Violončelo Davor Gluhak