Mali bračni zločini
Drama
Éric-Emmanuel Schmitt

Mali bračni zločini

Psihološka igra otkrivanja "povijesti bolesti" jednog petnaest godina dugoga braka i brojnih problema koji su svih tih godina gurani pod tepih.

Mali bračni zločini

„Postoje stotine i tisuće drama koje govore o početku ili kraju ljubavi, one najbolje poput 'Romea i Julije' bave se i početkom i krajem, ali nema drama o ljubavi koja traje.“ Tako piše Éric-Emmanuel Schmitt, belgijski pisac, dramatičar i filozof, jedan od najizvođenijih i najčitanijih autora s francuskog govornog područja u svijetu, o motivu za pisanje duo-drame Mali bračni zločini

Osnovna dilema drame, spoja melodrame i trilera, o ljubavnom odnosu nakon 15 godina zajedničkog života je „može li ljubav preživjeti početni susret?“ Schmitt priču plete oko dvoje supružnika. Jules, koji zbog udarca u glavu doživi amneziju, vraća se iz bolnice, a njegova supruga Lise pokušava mu pomoći da se sjeti svog života. No, radi li se o amneziji? U toj psihološkoj igri istine i laži supružnici preispituju petnaest godina svojega braka, svoju ljubav, ili ono što je od nje ostalo. Početnu dilemu, kaže Schmitt, raščistio je dovršivši pisanje drame, zaključkom da „možda ljubav počinje kad prestaneš biti zaljubljen“.

 

Autorski tim

Redatelj  Trpimir Jurkić
Scenografkinja  Vesna Režić
Kostimografkinja  Ana Marin
Jezična savjetnica  Jagoda Granić
Oblikovatelj svjetla  Miroslav Mamić
Oblikovatelj tona  Tomislav Luetić

Uloge

Lisa  Andrea Mladinić
Gilles  Mijo Jurišić