Baština i suvremenost

U europskoj godini baštine Splitsko ljeto vraća se svojim korijenima: antici i pučkom kazalištu. Drevni Peristil i stare pjacete odavno nisu samo kamene uspomene na minula stoljeća i duhove onih koji su, gradeći ih, ostavljali zalog za budućnost, nego i poprišta sudara svjetova i svjetonazora.

Suvremeni svijet neumoljiv je prema našim sjećanjima te demonstrira bešćutnost prema našim emocionalnim sklopovima, ne dajući nam vremena ni prostora za poniranje u sebe, a još manje za bitnu interakciju s Drugim. Stoga je 64. izdanje našega festivala prilika da stanemo i upitamo se: tko smo? odakle dolazimo? kamo idemo?

Neka u srpnju i kolovozu naš grad, sa svim svojim ljepotama baštine zbog koje nam se dive i posjećuju nas u brojevima koje i sami teško podnosimo, postane veliki podsjetnik na našu bit, određenu duhom i plemenitošću stvaranja. Otiđimo i u antičku Salonu i na vis slavne Poljičke republike, odakle će nam se otvoriti drugačija perspektiva na naš suvremeni način življenja, gdje će nam brojni umjetnici osvijetliti druge i drugačije kutove gledanja na našu sadašnjost i poticati na krok u odgovorniju budućnost.

Goran Golovko
Ravnatelj 64. Splitskog ljeta

Ravnateljstvo

Goran Golovko
Ravnatelj Splitskog ljeta

Ivo Lipanović
Ravnatelj glazbenog programa Splitskog ljeta

Trpimir Jurkić
Ravnatelj dramskog programa Splitskog ljeta

Igor Kirov
Ravnatelj baletnog programa Splitskog ljeta