Predstave

Connect (If I Can / Side to Side / The Edge)
Balet
Igor Kirov

Connect (If I Can / Side to Side / The Edge)

Balet HNK Split

If I Can, premijerni dio trilogije Connect, renomiranog makedonskog koreografa i ravnatelja Baleta HNK Split Igora Kirova donosi nam moćnu ljubavnu priču na glazbenu podlogu njemačkog skladatelja poznatog pod imenom Alva Noto. Voljeti drugoga, živjeti u njemu, biti jedno u ljubavi, ostati bez forme i bez vlastitih atributa, a istovremeno ostvariti sebe unutar te ljubavi, motivi su koje Kirov plete u svojoj novoj koreografskoj vizuri. Od jučer do sutra uzajamnost se kreira kroz transcendentalnu plesnu potragu za odgovorima na pitanja o esenciji ljubavi.

Connect (If I Can / Side to Side / The Edge)

From Side to Side apstraktna je plesna priča s četiri lika puna energije i emocija. Ljudi koji se ne poznaju nađu se zatvoreni u sobi u kojoj su samo četiri stolice. Kirovljev je koreografski rukopis energičan, pun strasti i emocija koje prate glazbu planetarno popularnog Balanescu kvarteta, avangardnog gudačkog ansambla kojega je 1987. osnovao Alexander Bălănescu.

O svom koreografskom djelu The Edge ravnatelj splitskog Baleta Igor Kirov kaže: „Ples po rubu ispitivanje je sebe samoga, materije od koje smo sazdani, hrabrosti da se sunovratimo u nepoznato. Ples po rubu je dozivanje svoje unutrašnjosti i mjesto na kojem se događaju najvažnije stvari“. Senzualne plesne duete u posljednjem dijelu triptiha prati glazba Vivaldija, Mozarta i Bacha koju uživo izvode pijanistica Irina Smirnova i violinistica Ana Tošić D’Ambra.

Koreograf

Igor Kirov

Asistentica koreografije

Albina Rahmatullina

Oblikovatelj svjetla

Srđan Barbarić

Oblikovatelj tona

Petar Ivanišević

Asistentica produkcije

Gorenka Žižić Jagar

Inspicijentica

Irina Nikolenko

IF I CAN

Nikita Zdravković, Aaron Kok (Pavel Alexandrov, Uroš Škaper)

THE EDGE

Ajla Kadrić, Jaclyn Ann Higgins, Iryna Chaban Bilandžić, Matea Milas, Hazuki Tanase, Pavel Alexandrov, Aaron Kok, Salvatore Cerulli, Ivan Boiko, Remus Dimache

FROM SIDE TO SIDE

Salvatore Cerulli, Hazuki Tanase, Aaron Kok, Ajla Kadrić

(Eugen Dobrescu, Jaclyn Ann Higgins, Pavel Alexandrov, Ingeborg Hendrikx)

Iz medija