5 do 12
Balet
Igor Kirov

5 do 12

Balet HNK Split

Kirovljeva “Rubikova kocka” još uvijek je jednako aktualna kao i prije tri godine kada je oduševila publiku u sklopu 61. Splitskog ljeta i koju su do danas, osim u Splitu, vidjele tisuće gledatelja na pozornicama u Bratislavi, Ljubljani, Sarajevu, Ohridu, Bitoli, Štipu, Beogradu i Šibeniku.

5 do 12

Postavljena u dvanaest scena s isto toliko plesača, predstava prikazuje šest razdoblja ljudskog života koji se izmjenjuju u beskrajnom kontrapunktu gesti i pokreta.„Život je kocka koja se okreće i kotrlja, a nakon što padne sami odlučujemo hoćemo li prihvatiti ishod ili ne. Živjeti u vremenu gdje se kocke bacaju ili padaju točno u 5 do 12, znači da uvijek moramo biti spremni na sve.“ – riječi su Igor Kirova o onome što ga je vodilo kroz stvaralački proces. Kiril Džajkovski, nagrađivani makedonski producent i autor filmske i kazališne glazbe, za ovaj je komad kombinirao klasičnu, elektroničku i etno-glazbu stvorivši time jedinstvenu zvučnu kulisu za ovu virtuoznu plesnu poslasticu.

Koreograf

Igor Kirov

Glazba

Kiril Džajkovski

Kostimograf

Aleksandar Noshpal

Scenograf

Matija Kovač

Asistentica koreografa

Mojca Majcen

Balet majstor

Albina Rahmatullina

Oblikovatelj svjetla

Srđan Barbarić

Oblikovatelj tona

Petar Ivanišević

Asistentica produkcije

Gorenka Žižić Jagar

Inspicijentica

Iryna Nikolenko

Plešu

Sanja Bikić, Matea Milas, Ajla Kadrić, Irina Čaban Bilandžić, Korana Bilan, Minori Nakayama, Ingeborg Hendrikx, Ivan Boiko, Remus Dimache, Romulus Dimache, Askhatbek Yusupzhanov, Uroš Škaper, Pavel Aleksandrov