Nehumane granice
Balet
Roberta Ferrara

Nehumane granice

Equilibro Dinamico Dance Company, Italija

Talijanska plesna trupa La Compagnia Equilibrio Dinamico svojom predstavom Nehumane granice (Confini disumani) jezikom modernog plesa tematizira suvremenu globalnu izbjegličku dramu.

Nehumane granice

Predstava Nehumane granice (Confini desumani) nadahnuta je tekstom U jednom pravcu (Solo andata) koji je napisao talijanski pjesnik i književnik Erri De Luca. Putovanje je to tijela i uma u kojem se ljudska brutalnost na sceni izmjenjuje sa snagom muškaraca i žena, ljudi koje nazivamo „imigrantima“ u njihovim bezuspješnim pokušajima da se prelskom granice dokopaju boljeg života. Dramaturgija je u suglasju s intenzivnom, sinergičnom, katarzičnom koreografijom. Društveni je to protest protiv zlostavljanja i nehumanog tretmana ljudskog tijela. Pokret, tehnički i stilistički čist, je minuciozno istražen. Ključ koreografskog rada je pokret koji ljudska tijela transformira u konkretne tjelesne molitve. Tijelo je nehumano kao što je nehuman i narod prisiljen da trpi takve katastrofe.

Compagnia Equilibrio Dinamico osnovana je 2011. godine pod umjetničkim vodstvom Roberte Ferrara. Trupu karakterizira istraživanje i eksperimentiranje na polju suvremenog plesa. Vrlo brzo se nameće na talijanskoj plesnoj sceni sudjelujući u programima nacionalnih i međunarodnih festivala. Surađuju s koreografima kao što su Bert Uyttenhove, Matthias Kass, Clemént Bugnon i Igor Kirov.

Koreografkinja Roberta Ferrara

 

Plešu

Beatrice Netti, Nicola De Pascale, Serena Angelini, Tonia Laterza, Silvia Sisto, Camilla Romita, Salvatore Lecce