Majstori puhači
Ad gloriam brass na Splitskom ljetu

Majstori puhači

U foyeru HNK Split u subotu 16. srpnja koncert će održati sastav šestorice limenih puhača Ad gloriam brass, sastavljen od članova orkestra Opere HNK u Zagrebu, Zagrebačke filharmonije i profesora Muzičke Akademije u Zagrebu.

Majstori puhači

Osnovan 1993., sastav od tada neprekidno djeluje u ponešto izmijenjenom sastavu. Na splitskom će se koncertu predstaviti stilski raznovrsnim i atraktivnim programom, djelima Johna Bastona, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giacoma Puccinija, Marina Rabadana, Tomislava Uhlika i Leonarda Bernsteina. 

U umjetničkoj je biografiji sastav osobito vrijedno istaknuti pet praizvedenih kompozicija starohrvatskoga majstora Franceska Sponge Uspera na Osorskim glazbenim večerima 1997., 1998. i 1999. godine. Uz mnogobrojne solističke koncerte i nastupe (Osorske glazbene večeri, Varaždinske barokne večeri, Dječji festival Šibenik, Zagrebački barokni festival, Salon Očić-Zagreb, 
Večeri u Donatu-Zadar, Munchen, Jakarta, Sarajevo, Bitola, Skopje, Split, Poreč, Lubenice, Čakovec, Sisak, Rovinj, Dani hrvatske glazbe (Opatija, Pula)), koncerte sa eminentnim 
hrvatskim umjetnicima (Lidija Horvat-Dunjko, Mario Penzar, Igor Lešnik, Zagrebački kvartet saksofona...) i zborovima (Sv.Marko, Palma), koncerti sa vodećim svjetskim brass solistima: Reinhold Friedrich-truba i Jacques Mauger- trombon, ansambl je sudjelovao u nizu emisija snimljenih za Hrvatsku radioteleviziju, a neke izvedbe zabilježene su i na dva CD-a.