Sanjarenja dvije Katarine

Sanjarenja dvije Katarine

Duo renomiranih hrvatskih glazbenica, violinistica Katarina Kutnar i pijanistica Katarina Krpan nastupit će na 68. Splitskom ljetu programom s djelima Sibeliusa, Paraća, Debussyja i Francka koje su nazvale Sanjarenje u četvrtak 4. kolovoza s početkom u 21 sat u Meštrovićevom Kašteletu.

Sanjarenja dvije Katarine

Suradnja dvije glazbenice započela je je 2018. godine kada su zajedno snimile skladbu Tri kratke priče iz slijepe šume skladatelja Berislava Šipuša za njegov nosač zvuka Zajedno/Together. Za taj su nosač zvukadobile i diskografsku nagradu Porin za album godine. Nakon toga su zajedno održale niz recitala i zajedničkih nastupa. Njihov prvi nosač zvuka Sanjarenje, istog naslova kao i predstojeći koncert, promoviran je u ožujku 2022. i za njega su nominirane za nagradu Porin u svim kategorijama klasične glazbe.

Program otvara skladba Jeana Sibeliusa Berceuse, nakon koje slijedi Sonata za violinu i glasovir Frane Paraća, Clair de Lune (Mjesečina, iz Suite bergamasque) Claudea Debussyja, a nakon pauze na programu Sonata za violinu i klavir u A-duru Césara Francka koju izvode u povodu 200. obljetnice rođenja velikog francuskog skladatelja romantizma.