Novosti / Objavljeno: 6/2/2023

Zbog velikog interesa publike dvije izvedbe Tihe noći u srpnju

Zbog velikog interesa publike dvije izvedbe Tihe noći u srpnju

U ovoj grotesknoj, neodoljivo duhovitoj priči o malomišćanskom sudaru dvaju nesukladnih, isključivih svjetonazora, na kazališnoj će pozornici oživjeli su Smojini nezaboravni likovi Roka i Anđe, Luiđa i Bepine, Servantesa, Don Karmela, Prisidnika, Sekretara... ali i likovi samog Smoje i njegove Lepe koje tumače dramski prvaci HNK Split Nenadu Srdelić i Nives Ivanković. Servantesa igra Donat Zeko, Bepinu i Luiđija Arijana Čulina i Joško Ševo, Stipe Radoja bit će Roko Prč a Katarina Romac njegova Anđa. Uloga Prisidnika povjerena je Marjanu Nejašmiću Baniću, dok će Sekretara tumačiti Vicko Bilandžić. Luka Čerjan bit će Mali Mirko, Peškaruša Andrea Mladinić, Filip Radoš je Don Karmelo, Milicajac Mate bit će Maro Drobnić, Tajnica Elza Tudor Gančević a sinove Roka i Anđe igrat će dječaci Andro Bilandžić i Petar Prcela.

Osim redatelja Gorana Golovka autorski tim predstave čine: dramaturginja Marina Vujčić, scenograf Marin Gozze, kostimograf Mladen Radovniković, skladateljica Nela Bujas Trpković, scenski pokret osmislio je Lev Šapošnikov, a oblikovatelji svjetla i tona su Srđan Barbarić i Tomislav Luetić.

Ulaznice za najnoviju hit-predstavu splitskog teatra mogu se nabaviti u online-prodaji na internetskoj stranici HNK Split i na blagajni Kazališta svakim radnim danom od 9 - 14h (detalji o radnom vremenu blagajne u lipnju).