Novosti / Objavljeno: 11/6/2019

Objavljen poziv kazalištima za prijavu predstava na Festival hrvatske drame 30. Marulićevi dani

Objavljen poziv kazalištima za prijavu predstava na Festival hrvatske drame 30. Marulićevi dani

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani", Festival 30. Marulićevi dani bit će održan u vremenu od 20. do 27. travnja 2020. (čl. 8 Pravilnika), a izbornica Festivala ove je godine Gordana Ostović.   

U skladu s odredbama Pravilnika:

- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava - hrvatskih autora - koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2019. godine, a prije 31. prosinca 2019. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.

- krajnji rok za prijave predstava je 2. prosinca 2019. godine.

- za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene  do 31. prosinca 2019. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.

- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava troškove boravka u Splitu (najviše dva noćenja). HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu, u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.

Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi  za one predstave za koje su  termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornica će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati  termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornicom. Pravo prijave imaju sva hrvatska kazališta (upisana u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture RH) i inozemna kazališta.

Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 30. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr, jelena.bosancic22@gmail.com.

U očekivanju Vaših prijava, zahvaljujem i pozdravljam s poštovanjem.

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, intendant HNK Split

Srećko Šestan

Theme picker