Novosti / Objavljeno: 5/11/2020

Kazalište otvara vrata

Kazalište otvara vrata

Intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split Srećko Šestan donio je odluku o mjerama prevencije zaraze koronavirusom COVID-19 po kojoj u kazalištu može započeti održavanje proba koje se, kao i sve ostale aktivnosti, prilagođavaju propisanim mjerama u cilju zaštite kako općeg, tako i zdravlja publike, umjetnika i djelatnika HNK Split. 

Probe će se održavati prema rasporedu kojeg donose ravnatelji organizacijsko-programskih cjelina uz prisustvo potrebnog tehničkog osoblja i to pojedinačno ili u manjim skupinama umjetnika. 

Intendant može odrediti rad od kuće za vrijeme epidemije za zdravstveno ugrožene zaposlenike, odnosno one s kroničnim nezaraznim bolestima poput bolesti dišnih puteva, malignih, autoimunih i srčanih bolesti, hipertenzija i sl. Rad od kuće bit će organiziran tako da osigura redovito obavljanje poslova, a zaposlenici su dužni pridržavati se propisanog radnog vremena.  

Svim se ravnateljima direkcija, voditeljima službi i ostalim zaposlenicima nalaže pridržavanje Preporuke za sprječavanje zaraze COVID djelatnika u kulturi pojedinačno ili u manjim skupinama.