Novosti / Objavljeno: 9/14/2020

Nagrada Nada Subotić Moniki Vuco Carev

Nagrada Nada Subotić Moniki Vuco Carev

Glumica Monika Vuco Carev na jučer završenom Festivalu glumca dobila je nagradu Nada Subotić za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina za ulogu Monike u predstavi Cristine Clemente i Marca Angeleta Laponija Hrvatskog narodnog kazališta Split u režiji NenniDelmestre.

Komedija Laponija katalonskih autora izvedena je 12. rujna kao posljednja na 27. Festival glumca u Vinkovcima. Duhovita, šarmantna i oštroumna komedija o srazu mediteranskog i nordijskog mentaliteta od premijere u prosincu prošle godine je hit-predstava splitskog teatra za koju se na svim dosadašnjim izvedbama tražila karta više. Predstava se igra u prijevodu redateljice Nenni Delmestre, a osim Monike Vuco Carev u njoj igraju i Siniša Novković, Zorana Kačić Čatipović te Nikša Arčanin.

Monika Vuco Carev diplomirala je 2016. na studiju Glume Umjetničke akademije u Splitu. Prije dvije godina bila je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta kao najbolja mlada glumica do 28 godina. Igrala je u predstavama HNK Split, na televiziji i u filmovima od kojih je posljednji dugometražni Tereza 37. Asistentica je na Umjetničkoj akademiji u Splitu.