Novosti / Objavljeno: 10/16/2021

Povratak hit-mjuzikla Bambina

Povratak hit-mjuzikla Bambina

S dvije izvedbe na 31. Marulićevim danima, u ponedjeljak i utorak 18. i 19. listopada, na scenu se vraća Bambina, hit-mjuzikl Hrvatskog narodnog kazališta Split. Nostalgični jukebox-musical Ane Tonković Dolenčić uz nezaboravne hitove Nene Belana  i legendarnih Đavola u režiji Krešimira Dolenčića, nakon premijere na Valentinovo prošle godine postao je istinski splitski kazališni hit za čijih se deset prvih izvedbi tražila karta više da bi pandemijski lockdown u ožujku prekinuo scenski život predstave. Glazbeni segment predstave odvijat će se pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija.  

U splitskom škveru sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća gradi se tanker Bambina za grčkog brodovlasnika. Kao voditelj projekta dolazi mlad i neiskusan inženjer brodogradnje Tonči Šetka kojemu nije lako suprotstaviti se uhodanim mehanizmima korupcije koje ondje zatiče. Ljubavna priča s maturanticom na praksi, sindikalni problemi i obiteljske razmirice rezultiraju autentičnim mediteranskim kaosom koji se razrješava uz puno galame, grubih riječi, melodramatskih obrata i naravno, pjesme. Junaci ove priče dolaze iz prepoznatljive galerije splitskih likova, od Ravnih njiva preko škvera do Meja, a suprotstavljeni su društvenim razlikama i predrasudama prepoznatljivim u tadašnjim kao i u našim vremenima.  

Ova produkcijski zahtjevna predstava okuplja na sceni glumce i zboriste splitskog kazališta koji nastupaju uz glazbenu pratnju  ad hoc orkestra nazvanog Bambina band. Protagonisti su:  Pere Eranović kao Tonči Šetko, njegova majka Perina je Ksenija Prohaska, njegov brat je Stipe Radoja, njegova draga Marijana  bit će Tea Požgaj, a tu su još i Andrijana Vicković, Vicko Bilandžić, Silvana Stanić, Giuliano Đanić, Zorana Kačić Čatipović, Tajana Jovanović, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Stefan Kokoškov i Tonči Banov. 

Obje izvedbe započinju u 20 sati.