Novosti / Objavljeno: 11/8/2021

Poziv kazalištima da prijave predstave za 32. Marulićeve dane

Poziv kazalištima da prijave predstave za 32. Marulićeve dane

Srećko Šestan, intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split, organizator Festivala hrvatske drama Marulićevi dani, poslao je poziv kazalištima da prijave predstave za 32. festivalsko izdanje. Puni tekst poziva slijedi u nastavku.

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani", Festival 32. Marulićevi dani bit će održan u vremenu od 20. do 27. travnja 2022. (čl. 8 Pravilnika).       

U skladu s odredbama Pravilnika:

- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava - hrvatskih autora - koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2021. godine, a prije 31. prosinca 2021. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.

- krajnji rok za prijave predstava je 10. prosinca 2021. godine.

- za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene  do 31. prosinca 2021. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.

- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava troškove boravka u Splitu i najviše dva noćenja. HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu, u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.

Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika/izbornice na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi  za one predstave za koje su  termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik/izbornicaće najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati  termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornikom/izbornicom. Pravo prijave imaju sva hrvatska kazališta (upisana u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture RH) i inozemna kazališta.

Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 31. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i nae-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr.

U očekivanju Vaših prijava, zahvaljujem i pozdravljam s poštovanjem.

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, intendant HNK Split

Srećko Šestan