Novosti / Objavljeno: 7/30/2022

Realisti, urnebesno duhoviti satirički kabaret Teatra EXIT

Realisti, urnebesno duhoviti satirički kabaret Teatra EXIT

Realisti slovenskog satiričara Jure Karasa, novi hit Teatra EXIT, gostuje na 68. Splitskom ljetu izvedbom u Meštrovićevom Kašteletu u nedjelju 31. srpnja s početkom u 21 sat. U ovoj komičnoj kabaretskoj predstavi publika uživa od početka do kraja smijući se nizu beskrajno zabavnih skečeva, britkoj parodiji današnjice. Matko Raguž, redatelj predstave i umjetnički ravnatelj Teatra EXIT uloge je dodijelio mladoj glumačkoj ekipi i zajedno s njima napravio predstavu koja se nastavlja na niz najuspješnijih predstava ovog teatra. 

Mlada glumačka ekipa: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović u energičnoj i zarazno duhovitoj zajedničkoj igri kroz smijeh nam govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare. Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre, reality-show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste. Svijet je to diskriminacije, predrasuda, neprilagođenosti, narušenih raznovrsnih međuljudskih odnosa. 

Režiju, scenografiju i dizajn svjetla potpisuje Matko Raguž, koreografkinja je Ksenija Zec, a majstor svjetla je Martin Miščin. Izvedba traje 1h i 10 minuta, igra se bez pause.