Novosti / Objavljeno: 5/11/2023

Dramske predstave HNK Split u teatrima širom Hrvatske

Dramske predstave HNK Split u teatrima širom Hrvatske

Izvedbom predstave U malu je uša đava 11. svibnja u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu nastavlja se niz gostovanja Drame HNK Split u svibnju. Naime, predstava 55 kvadrata već je nastupila na međunarodnom Festivalu malih scena u Rijeci gdje je dobila najviše nagrada, onu za najbolju predstavu u cjelini, redateljsku, dvije glumačke i za scenografiju pa se tako s tog uglednog festivala vratila kao najuspješnija predstava. 

Nakon šibenskog gostovanja U malu je uša đava Tisje Kljaković Braić ta će hit-predstava splitskog teatra biti izvedena u HNK u Varaždinu 22. svibnja te u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 24. svibnja u sklopu projekta Pretplata K-HNK. Predstava 55 kvadrata Ivane Vuković u režiji Ivana Plazibata, trenutno najnagrađivanija recentna hrvatska dramska predstava, igrat će 20. svibnja na Festivalu glumca u Vinkovcima. 

U malu je uša đava dramatizacija je najprodavanijeg hrvatskog istoimenog romana Tisje Kljaković Braić o njenom djetinjstvu 80-ih godina prošlog stoljeća u Splitu. Autor dramatizacije i redatelj predstave je Mario Kovač  Kroz niz zabavnih priča, s mješavinom smijeha i suza ta, kod publike omiljena, predstava prati tipično dalmatinsko i mediteransko djetinjstvo prepuno radosti, povjerenja i ljubavi. 

U predstavi igraju: Andrea Mladinić, Nenad Srdelić, Snježana Sinovčić Šiškov, Petra Kovačić Botić, Marjan Nejašmić Banić, Monika Vuco Carev, Tajana Jovanović, Trpimir Jurkić, Arijana Čulina, Andrijana Vicković, Katarina Romac, Stipe Radoja, Goran Marković, Filip Radoš, Vicko Bilandžić, Ana Marija Veselčić, Maro Drobnić i Darijo Tvrdić.