Novosti / Objavljeno: 12/1/2023

Grad Split, Turistička zajednica i Kazalište poklonili građanima izvedbu Orašara

Grad Split, Turistička zajednica i Kazalište poklonili građanima izvedbu Orašara

Grad Split, Turistička zajednica grada Splita i Hrvatsko narodno kazalište Split poklonili su izvedbu baletnog spektakla „Orašar“ u ponedjeljak 4. prosinca u 12 sati.

Najizvođeniji bijeli balet na svijetu u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde posjećenosti,a ove je sezone ponovno i na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Koreografiju Waczlawa Orlikowskog prenijela je koreografkinja Božica Lisak, a u raskošnu produkciju je uključen cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, s više od 130 plesača na sceni. Za uspjeh „Orašara“ svakako su zaslužni bajkovit sadržaj i dramaturški tok, oko kojih se Čajkovski uz Mariusa Petipaa i osobno trudio, no njegovu popularnost je održala glazba koja plesačima pruža priliku da u potpunosti predstave svoje umijeće.

Humanitarni karakter izvedbe u ponedjeljak, iz grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i HNK Split, već su naglasili poklanjanjem ulaznica Domu Maestral, DES-u, Centru Slava Raškaj, Centru Juraj Bonači i Udruzi Anđeli, a ostatak ulaznica bio je dostupan građanstvu na blagajni Kazališta  danas od 12 sati. „Zadovoljstvo nam je, u suradnji s Gradom Splitom i HNK Split, sugrađanima pokloniti ovu iznimnu izvedbu na samom početku našeg adventskog programa. 'Orašar' je izazvao velik interes i smatrali smo kako je naša obveza organizirati besplatno prikazivanje. U sljedećim danima smo, u suradnji s Gradom Splitom i brojnim partnerima, pripremili bogat program za građane i naše goste koji će kulminirati spektakularnim dočekom nove godine na Rivi“, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Sve ulaznice su preuzete za niti pola sata od početka podjele, što je još jednom dokazalo izniman interes građana za ovu baletnu hit-predstavu.