Novosti / Objavljeno: 9/19/2019

Kazališno vijeće imenovalo nove ravnatelje

Kazališno vijeće imenovalo nove ravnatelje

Na sjednici Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split održanoj 19. rujna, Vijeće je, na prijedlog intendanta Srećka Šestana, jednoglasno imenovalo kandidate predložene za mjesta poslovnog ravnatelja i umjetničkih voditelja dramskog, opernog i baletnog program kao i vršitelja dužnosti upravitelja Tehnike.

Natječaj je 16. kolovoza 2019. godine raspisao intendant Srećko Šestan. Za umjetničke voditelje tražilo se i da su istaknuti umjetnički stvaraoci. Na natječaj otvoren do 2. rujna prijavilo se ukupno sedamnaest kandidata. Devet kandidata koji su ispunjavali formalne uvjete pozvani su na usmene razgovore te kojima su svi pristupili.

Za poziciju ravnatelja/ravnateljice Drame jedina je prijava bila ona Jelene Bosančić, glumice i redateljice izuzetnog iskustva u području kazališne umjetnosti. Dirigent i violinist Jure Bučević izabran je za ravnatelja Opere između šest kandidata, od kojih troje nisu ispunili sve uvjete natječaja.

Za poziciju ravnatelja Baleta javila su se dva kandidata, a izabran je Ilir Kerni, nagrađivani plesač i koreograf reprezentativne karijere.

Za poziciju poslovnog ravnatelja javilo se troje kandidata, a izabrana je Marica Glavaš, diplomirana ekonomistica uspješne karijere i dugogodišnjeg iskustva na organizacijskim i rukovodećim poslovima.

Natječaj za upravitelja Tehnike je poništen te je dosadašnji v.d. upravitelja Damir Punda, ponovno u svojstvu vršitelja dužnosti, imenovan na vremenski period do jedne godine.

Novi ravnatelji funkcije preuzimaju 1. listopada.