Novosti / Objavljeno: 4/20/2020

Odabrani polaznici za ovogodišnju on-line radionicu dramskog pisanja Marulićevih dana

Odabrani polaznici za ovogodišnju on-line radionicu dramskog pisanja Marulićevih dana

Voditelj radionice dramskog pisanja 30. Marulićevih dana Tomislav Zajec odabrao je sudionike ovogodišnje radionice koja će se, zbog iznimnih okolnosti, po prvi put održati on-line. Odabrani autori za  ovogodišnju radionicu su: Anita Čeko, Jasmina Žiljak Ilinčić, Danijel Nejašmić, Anja Pletikosa i Ana Marija Veselčić. Radionica će se održati u razdoblju od 21. travnja do 4. svibnja 2020. 

“Polaznice i polaznik ovogodišnje radionice odreda su afirmirani autori, dobitnici brojnih nagrada i priznanja, svi sa zanimljivim i značajnim iskustvom rada u kazalištu ali i vrlo kvalitetnim početnim idejama za vlastite drame, što sasvim sigurno garantira i dramske tekstove različitih vrsta i žanrova ali odreda visoke kvalitete”, kaže voditelj radionice Tomislav Zajec, jedan od najizvođenijih i najnagrađivanijih hrvatskih dramatičara, docent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku dramaturgije.  

Na ovogodišnju on-line radionicu dramskog pisanja u organizaciji Marulićevih dana, koju već četvrtu godinu vodi dramski pisac Tomislav Zajec, pristiglo je 25 prijava iz čitave Hrvatske. Zbog okolnosti vezanih uz pandemiju koronavirusa jubilarni Marulićevi dani su, kao i ostale javne manifestacije, morali biti odgođeni no svi prijavljeni autori vlastitim su primjerom još jednom potvrdili kako umjetnici ne vjeruju u ograničenja te mogu djelovati i iz prostora izolacije, i to na najljepši mogući način – pisanjem!