Novosti / Objavljeno: 10/16/2021

"Dramski koncert" Zagreb 2020, prva predstava 31. Marulićevih dana

"Dramski koncert" Zagreb 2020, prva predstava 31. Marulićevih dana

Zagreb 2020, autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, kao prvu predstavu 31. Marulićevih dana, izvest će ansambl Gradskog dramskog kazališta Gavella u subotu 16. listopada. Zbog epidemiološke situacije predstava se igra u  Kulturno umjetničkom centru Travno u Zagrebu.  

Dubravko Mihanović i Filip Šovagović potpisuju koncept, tekstove, režiju i scenografiju predstave nastale u sklopu projekta Sanjam(o) predstavu kojim je GDK Gavella nastavilo rad očekivanju sanacije štete nakon potresa u ožujku prošle godine. Nakon radova u virtualnom okruženju, projekt se nastavio i izvedbenim događajem Zagreb 2020, podnaslovljenim kao “dramski koncert”. O prošloj godini i događajima koji su je obilježili glumci nizom dramaturški rascjepkanih sekvenci progovaraju iz pozicije građana Zagreba. Dvadesetak glumica i glumaca ansambla kazališta Gavella,  trenutno zatvorenog zbog posljedica potresa, uz skupinu glazbenika razvija zadane i improvizirane monološke i dijaloške strukture. Osobni humor sudara se sa zbornom melankolijom, a košmarni snovi s buđenjima u ponekad još neobičniju stvarnost, stvarnost Zagreba 2020. 

U predstavi igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Andrej Dojkić, Tara Rosandić, Anja Đurinović, Amar Bukvić, Tena Nemet Brankov, Sven Šestak, Mada Peršić, Marko Petrić, Đorđe Kukuljica, Sven Medvešek, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Nenad Cvetko, Janko Rakoš, Nikola Baće, Jelena Miholjević, Ranko Zidarić, Siniša Ružić i Anica Kovačević, a sviraju: Šimun Matišić,  
Fran Krsto Šercar, Fadil Abdulov i Filip Šovagović 

Kostimografkinja predstave je Marita Ćopo, autori glazbe su Šimun Matišić, Fadil Abdulov, Fran Krsto Šercar i Filip Šovagović, suradnica za scenski pokret je Anja Đurinović Rakočević, video su izradili Hrvoje Zalukar i Filip Borell, svjetlo je oblikovao Zdravko Stolnik, scenografska suradnica je Barbara Borčić, a vizualni identitet predstave potpisuju Ivona Đogić Đurić / Crtaona Studio.