Novosti / Objavljeno: 3/31/2023

Sestra Angelica na Veliki četvrtak uz uskršnji popust od 50%

Sestra Angelica na Veliki četvrtak uz uskršnji popust od 50%

Puccinijeva opera Sestra Angelica, tragična lirska drama o majčinskoj ljubavi, žrtvi i pokajanju, na programu je splitskog Hrvatskog narodnog kazališta na Veliki četvrtak 6. travnja s početkom u 20 sati. Ulaznice su ponuđene po prigodnom uskršnjem popustu od čak 50%. Polukoncertnom izvedbom ravnat će maestro Veton Marevci, redateljske intervencije potpisuje Jelena Bosančić a naslovnu ulogu nesretne sestre Angelike tumači solistica splitske Opere, sopranistica Antonija Teskera.

U operi, čija je posebnost da ima samo ženske likove, ostale protagonistice su mezzosopranistica Terezija Kusanović u ulozi Angelikine tetke kneginje, Barbara Sumić u ulozi predstojnice samostana te Đina Vučković, Dora Jana Klarić, Branka Pleština Stanić, Jelena Brnadić, Zrinka Šaškor, Ivona Bosančić Lasić, Ana Malovan, Mia Gazdović, Tea Požgaj, Lea Ančić i Katarina Ćaleta uz Zbor i Orkestar HNK Split.

Tragična jednočinska opera o majčinoj ljubavi dio je triptiha Giacoma Puccinija uz opere Plašt i Gianni Schicchi.

Predstava je premijerno izvedena u travnju prošle godine.  Radnja se zbiva u ženskom samostanu. Sestra Angelica čuva svoju tajnu o svom izvanbračno rođenom sinu zbog kojeg ju je njena bogata obitelj sklonila u samostan. U posjet joj dolazi tetka koja je posjećuje kao prvi član obitelji nakon sedam godina samostanske izolacije i hladno joj saopćava kako joj je sin preminuo prije dvije godine. Shrvana emocijama, Angelica ispija otrov. Izvan pozornice čuje se molitva kojom se traži oprost. Umiruća Angelica moli, događa se čudo svjetla, pojavljuje se lik Djevice koja je u viziji sjedinjuje sa sinom.