Novosti / Objavljeno: 10/9/2014

Splitsko Gradsko vijeće za Gorana Golovka

Splitsko Gradsko vijeće za Gorana Golovka

Splitsko Gradsko vijeće izglasalo imenovanje Gorana Golovka za intendanta HNK Split

Splitsko Gradsko vijeće izglasalo imenovanje Gorana Golovka za intendanta HNK Split

Splitsko Gradsko vijeće usvojilo je prijedlog Kazališnog vijeća da se Goran Golovko imenuje intendantom Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Podsjetimo, kazališno vijeće je na sjednici održanoj u kolovozu jednoglasno donijelo odluku da se za intendanta HNK Split imenuje Goran Golovko, redatelj i izvanredni profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu, zbog toga što njegov program odiše cjelovitom autorskom vizijom te što je pokazao zavidno razumijevanje društvene uloge i dužnosti intendanta HNK u Splitu, kao i sposobnost zastupanja uloge te ustanove u široj kulturi grada.

Goran Golovko završio je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, dobitnik je više nagrada i priznanja za redateljski i dramsko/pedagoški rad u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim na Umjetničkoj akademiju u Splitu, gdje trenutno radi kao docent na studiju Glume, radio je u Gradskom kazalištu mladih, a od 1. listopada 2006. do 31. kolovoza 2008. vršio je dužnost ravnatelja Drame u Hrvatskom narodnom kazalištu Split.

Dužnost intendanta Golovko počinje obnašati najranije u roku od 30 dana od donošenja odluke Gradskog vijeća, zbog toga što se o istoj mora očitovati i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

Kako kazališna sezona uskoro počinje, a ostavke su već ranije dali dosadašnji ravnatelji Drame i Opere, Žarko Radić i Ivan Hut, Kazališno vijeće prihvatilo je prijedlog vršiteljice dužnosti intendanta HNK Vesne Čotić da se, do Golovkovog stupanja na dužnost, na mjesto v.d. ravnatelja Drame imenuje Jasena Boku, a Ivu Lipanovića za v.d. ravnatelja Opere. Dinko Bogdanić ostaje na čelu Baleta.