Newsi detail SLJ64

Hod po rubu, s Ivicom na 64. Splitskom ljetu

Hod po rubu, s Ivicom na 64. Splitskom ljetu

Monografija Hod po rubu, s Ivicom Gordane Gadžić bit će predstavljena u petak, 20. srpnja s početkom u 12 sati u kavani Hrvatskog narodnog kazališta Split. Ovo djelo, u izdanju Školske knjige, okupilo je neizbrisive tragove Ivice Vidovića koje je ovaj veliki glumac ostavio u kazalištu, na filmu i televiziji. Osim autorice, na promociji će o monografiji govoriti Ivica Ivanišević i Jasen Boko.

Hod po rubu, s Ivicom na 64. Splitskom ljetu

Monografija je u autorskom i uredničkom smislu rezultat sedmogodišnjeg rada Vidovićeve supruge Gordane Gadžić koja je na jednom mjestu, na temelju strpljivog i minucioznog rada, objedinila 221 Vidovićevu ulogu. Ključne glumačke kreacije njegove karijere zabilježene su fotografski i predstavljene esejima, kritikama, komentarima publike, intervjuima i memorabilijama. Djelo je to neprocjenjive dokumentarističke vrijednosti, ali i jednako neprocjenjiv glas minulih vremena, svjedočanstvo prošlih kulturnih politika i njihovih protagonista te pogled u kazališnu i filmsku povijest Zagreba, Hrvatske i cijele bivše države.

Ova kvalitativno i kvantitativno bogata monografija strukturirana je kronološki, kao priča s početkom, sredinom i krajem. Kako je nastajala i zašto je višestruko vrijedna, saznat ćemo 20. srpnja u 12 sati u kavani HNK Split (pokraj foyera).