en-UShr-HR

68 Splitsko ljeto news detail

Koncert Luke Galufa i Zvjezdana Vojvodića, pobjednika ciklusa Mo. Vinko Lesić

Koncert Luke Galufa i Zvjezdana Vojvodića, pobjednika ciklusa Mo. Vinko Lesić

Koncertom u Meštrovićevom Kašteletu, u srijedu 3. kolovoza s početkom u 21 sat, predstavit će se pijanist  Zvjezdan Vojvodić i violončelist Luka Galuf. Koncert, koji se održava u sklopu 68. Splitskog ljeta, dio je ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić. Platforma je to koja mladim glazbenicima  daje priliku za javni nastup kako bi mogli prezentirati svoje glazbene i scenske sposobnosti i stoga je jedna od nagrada nastup na Splitskom ljetu. Zvjezdan Vojvodić laureat je Ciklusa 2020. godine, a Luka Galuf pobijedio je 2021.

Koncert Luke Galufa i Zvjezdana Vojvodića, pobjednika ciklusa Mo. Vinko Lesić

Zvjezdan Vojvodić izvodit će balade, etide i jednu polonezu Frédérica Chopina. Rođen 2003. godine u Zagrebu, osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završio je u SŠ Vatroslava Lisinskog u klasi Ivanke Kordić. Od jeseni 2021. godine studira na Royal College of Music (RCM) u Londonu pod vodstvom profesora Doriana Leljaka i Iana Jonesa, s punom stipendijom RCM-a za sve godine studija. Osvojio je preko 80 prvih i posebnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, četiri prve nagrade za klavir solo na godišnjim hrvatskim državnim natjecanjima te dvije za klavirski duo.

Luka Galuf na koncertu će, zajedno s pijanisticom Zvjezdanom Alajbeg Galuf, izvoditi skladbe Franza Liszta, Franza Schuberta i Dmitrija Šostakoviča. Luka je interes za sviranje violončela pokazao u najmlađoj dobi. Tijekom školovanja pohađao je brojne seminare vrhunskih glazbenika i pedagoga. Trenutno završava treću (zadnju) godinu svog obrazovanja na međunarodnoj Menuhin Akademiji u Švicarskoj u klasi profesora Pabla de Naverana i Clemensa Hagena te je član i vođa cello sekcije komornog orkestra Menuhin Academy soloists. Kao član IMMA solista surađivao je i nastupao s brojnim renomiranim svjetskim umjetinicima. Prva nagrada na desetom ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić tek je jedna u nizu nagrada koje je dobio.