Novosti / Objavljeno: 18.10.2021.

Dan prepun događanja: svečano otvorenje festivala, dodjela kazališnih nagrada i dvije predstave

Dan prepun događanja: svečano otvorenje festivala, dodjela kazališnih nagrada i dvije predstave

U svom novom projektu nazvanom Dobro je ništa, potresnoj analizi društva i pojedinca, dramatičarka Olja Lozica progovara o depresiji i odnosu suvremenog društva prema pojedincima kojima "nije dobro".

„Olja Lozica i suradnici ovom predstavom problematiziraju depresiju upravo iz aspekta nemogućnosti prepoznavanja njenih simptoma i njenih uzroka. Dapače, ova predstava progovara o depresiji ističući dinamični i neraskidivi odnos pojedinca i njegove okoline, a pritom niti u jednoj rečenici ne spominjući depresiju. Dobro je ništa ne adresira specifičan segment svakodnevice i društva koji možemo potom klasificirati kao siguran izvor depresije. Upravo suprotno. Prizma kroz koju se gledalo na depresiju kao zdravstveni poremećaj u ovoj predstavi jest njena 'nespecifičnost' kao specifičnost. A takvom se poetikom želi sugerirati da i sama depresija ulazi u ljudske živote osjetno, ali zamaskirano. Da ju osjećamo, ali ju i ne prepoznajemo“, zapisao je Luka Bosanac koji je, zajedno s Oljom Lozicom, dramaturg predstave.

Olja Lozica je predstavu režirala, a zajedno s Lukom Bosancem, koji je ujedno i asistent režije, potpisuje i dramaturgiju. U predstavi igraju: Deni Saniković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aaron Aleksej Ljevaković. Scenograf je Stefano Katunar,a njegova asistentica Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja je Barbara Bourek dok kreaciju autorske glazbe i izbor glazbe potpisuje Aaron Aleksej Ljevaković.

Hit-mjuzikl Bambina, nostalgični jukebox-musical Ane Tonković Dolenčić s nezaboravnim hitovima Nene Belana  i legendarnih Đavola zbog velikog interesa publika bit će izveden i drugu noćza redom u sklopu festivalskog programa. Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić, a glazbeni segment predstave vodit će dirigent Veton Marevci.