Novosti / Objavljeno: 6.5.2022.

Gostovanja Drame HNK Split u svibnju

Gostovanja Drame HNK Split u svibnju

Predstava Obitelj bit će izvedena večeras u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u sklopu 27. Međunarodnog festivala malih scena. Komornu dramu britanskog dramatičara Dennisa Kellyja režirao je Ivan Plazibat a u njoj igraju Stipe Radoja, Ana Marija Veselčić i Goran Marković. Renomirani međunarodni festival održava se nakon dvije godine pauze i traje od 3. do 9. svibnja. Na programu je, u izboru selektora Jasena Boke, devet predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Kukci... zaustavljena priča, nastala po drami Karela i Josefa Čapeka gostovat će 19. svibnja u Vinkovcima, a sljedećeg dana u HNK Osijek. Predstava se dogodila u tragičnim okolnostima nenadane smrti redatelja Saše Anočića dvadesetak dana uoči premijere. Ansambl je, kao dug Saši, predstavu sam dovršio.

Francuzica Ilije Zovka u režiji i izvedbi glumačkog para Snježana Sinovčić Šiškov i Trpimir Jurkić gostovat će 23. svibnja u Omišu, izvedbom predstave na starom omiškom groblju.

Posljednje svibanjsko gostovanje Drame HNK Split ostvarit će predstava Usidrene Elvisa Bošnjaka u režiji Anastasije Jankovske. Posljednja iz Bošnjakove Dalmatinske trilogije, predstava koja otvara prozor u život dalmatinskih otoka i surovog života njegovih žitelja gostovat će na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu 27. svibnja.