Predstave / Balet Objavljeno: 28.6.2016.

5 do 12

5 do 12

Život je kocka koja se okreće i kotrlja, a nakon što padne - sami odlučujemo hoćemo li prihvatiti taj ishod. Živjeti u vremenu gdje se kocke bacaju ili padaju točno u 5 do 12, a ponekad i u 5 poslije 12, znači da trebamo uvijek biti spremni na sve. Upravo tako je i ovaj put u ovom plesnom svijetu kocaka i boja. Taj svijet izmaštao je koreograf Igor Kirov kao zamišljeno savršenstvo 12 kocaka u 12 scena sa 12 plesača, no svjestan da svaki san o savršenstvu uvijek izmiče kao kula od karata te uvijek započinje nova igra '5 do 12'...

U životnoj igri, a katkad i igri života, izazvani smo različitim pokretačima i motivima. U plesnoj, pokrenuti smo ponajprije glazbom, u ovom slučaju pomno odabranom i strasno proživljenom glazbom Kirila Džajkovskog, kao ishodišnim koreografskim impulsom koji nas vodi u svijet kocaka ispunjenih bojama, prožetih energijom i otplesanih s ljubavlju.

"Oko sebe je okupio stvaralački tim koji je njegovu kompleksnu kreaciju obogatio u svim segmentima kazališnog čina. Suvremeni plesni izričaj, sjajna glazba, originalna kostimografija, promišljena scenografija i izvanredni plesni ansambl rezultirali su virtuoznom i dojmljivom predstavom."

( Sanja Petrovski, plesnascena.hr )

"Kirov je ostvario 'prijetnju' i doista je uspio napraviti 'vau' baletnu predstavu."

"Od početka do kraja prave baletne poslastice, 12 plesačica i plesača baletnog ansambla HNK Split pokazalo je izvanrednu uvježbanost, sklad, profesionalnost, harmoniju, ljubav prema plesu. Na pozornicu su donijeli i na prepuno gledalište razlili neku čudnu, zaraznu energiju i emocije. Publika oduševljena nečim potpuno novim, modernim, drukčijim od klasičnog baleta, nagradila ih je uzvicima "bravo" i dugotrajnim pljeskom."

( Maja Pejković Kaćanski, Večernji list )

"Uz povike 'Bravo!' i dugim, dugim pljeskom do posljednjeg mjesta popunjeno gledalište na Sustipanu u petak navečer ispratilo je posljednju premijeru ovogodišnjeg Splitskog ljeta, balet '5 do 12' makedonskog koreografa Igora Kirova"

( Živana Šušak Živković, dalmatinskiportal.hr )

"Suvremeni balet naslova “5 do 12” dogodio se tako pred punim gledalištem, koje je svjedočilo energičnoj, potentnoj i plesački vrlo dobroj izvedbi zrele i dojmljive, konceptualno i estetski zaokružene koreografije Igora Kirova."

( Marijo Krnić, Slobodna Dalmacija)

 

Cijene ulaznica: 100 i 120 kn