Predstave / Opera Objavljeno: 4.7.2016.

Turandot

Turandot

Grandiozna oproštajna Puccinijeva Turandot na mnogo načina stoji na razmeđu svjetova. Njome je Puccini zauvijek izlazio iz opernog verizma smjelo se prepuštajući novim glazbeno-scenskim izazovima, pa i novom duhu vremena, ali ostajući ustrajan u tome da njegove tragične heroine stradavaju ili triumfiraju u sve spektakularnijem i egzotičnijem okružju.

Od milanske praizvedbe Turandot dijeli nas 90 godina, ali i 60 godina od njenih impresivnih pojavljivanja u Galeriji Meštrović, na samim festivalskim počecima Splitskoga ljeta. Pravi je čas za ponovni uzlet Turandot na mjestu gdje se isprepliću monumentalna ljepota Galerije Meštrović, sukobljeni etički principi zbog kojih su glave stalno na pladnju, ali i neustrašiva potraga za puninom ljubavi.

Pod dirigentskim vodstvom Iva Lipanovića i u režiji Ozrena Prohića u glavnim ulogama pojavljuje se kao Turandot Cvetelina Vasileva, kao princ Calaf Ivan Momirov, kao ropkinja Liu prvakinja Opere HNK Split Valentina Fijačko Kobić i Antonija Teskera, te kao Timur Ivica Čikeš i Lucijano Batinić. 

Ekipa predstave posebno se zahvaljuje tvornici Borovo za doprinos u izradi obuće.

Opera se izvodi s hrvatskim i engleskim titlovima.