Novosti / Objavljeno: 4.11.2022.

Prijava predstava za Festival hrvatske drame 33. "Marulićevi dani"

Prijava predstava za Festival hrvatske drame 33. "Marulićevi dani"

 

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani", Festival 33. Marulićevi dani bit će održan u vremenu od 21. do 28. travnja 2023. (čl. 8 Pravilnika).

U skladu s odredbama Pravilnika: 

- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava - hrvatskih autora - koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2022. godine, a prije 31. prosinca 2022. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.

- krajnji rok za prijave predstava je 10. prosinca 2022. godine. 

- za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene  do 31. prosinca 2022. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornicu Festivala Kim Cuculić. OBAVEZNO uz prijavu poslati tehnički rider predstave i okvirni rooming (broj dvokrevetnih i jednokrevetnih soba). Rider, uz dimenzije pozornice, mora uključiti vrijeme potrebno za montažu, postavljanje svjetla i tona te demontažu.

- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava troškove boravka u Splitu i najviše dva noćenja. HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu, u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.

Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete. 

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornice na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi  za one predstave za koje su  termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornica će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati  termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornicom. Pravo prijave imaju sva hrvatska kazališta (upisana u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture RH) i inozemna kazališta.

Prijave s prilozima i popunjenu prijavnicu molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 33. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr.

 

U očekivanju Vaših prijava, zahvaljujem i pozdravljam s poštovanjem.

                   

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani,

intendant HNK Split Srećko Šestan