Melodije kurbi et oporbi

Melodije kurbi et oporbi

Melodije kurbi et oporbi

Melodije kurbi et oporbi, Melodije Bljeska i Oluje, Melodije borbe i pretvorbe... pjesničko-satirički cabaret Predraga Lucića i Borisa Dežulovića koji se igra već šestu godinu, a nikada se ne ponavlja. Predstava ismijane stvarnosti i nasmijane publike, koja je na prošlogodišnjem Splitskom ljetu dva puta napunila Carrarinu poljanu.

 

Predrag Cune Lucić, The Voice, na hrvatskoj sceni poznat kao Onaj Kojemu Ne Treba Mikrofon. Pučki genij koji dvadeset godina vrijedno deseterči suvremenu hrvatsku povijest, narodni pjesnik koji je iz svojih izabranih radova izbacio više pjesama nego što ih je Johnny Štulić objavio, strah i trepet hrvatskih izdavača, čovjek koji je Algoritam doveo na rub propasti, među kolegama poznat kao jedini kojemu Kruno Lokotar ne smije kratiti rukopise.

 

Boris Dežulović Tozovac, Compay Segundo, vječiti samozatajni drugi glas, poznat kao Onaj Desno Od Lucića Što Otvara Usta. Čovjek-Kolumna koji je iz knjiga izabranih tekstova izbacio više kolumni nego što je Lucić za života napisao pjesama, strah i trepet novinskih čitatelja u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, iznenadan i nepredvidiv kao hrvatska nogometna liga, među kolegama poznat kao čovjek koji nikad nije pisao kolumnu za Novu Makedoniju.

Autori i izvođači Predrag Lucić, Boris Dežulović