To dijete
Drama

To dijete

Prijevod: Zlatko Wurzberg

To dijete

Prijevod: Zlatko Wurzberg

Dijalog o pitanju bez kraja: što znači biti roditelj danas?

Joël Pommerat (1963) francuski je pisac drama i redatelj koji iznad svega drži do zajedništva u kazalištu. Početno bavljenje glumom vodilo ga je ka postavljanju vlastitih komada s kazališnim družinama koje je sam osnivao, a onda s njima i osvajao prestižne nagrade. Pommerat i njegova kazališna grupa Compagnie Louis Brouillard postali su međunarodno poznati nakon gostovanja na Avignonskom festivalu s predstavama Crvenkapica, Na svijetu, To dijete i Trgovci.

Predstava To dijete spaja područja koja se sve rjeđe dodiruju: socijalno i umjetničko i tako vraća konkretno u kazalište, ili, kako bi Pommerat rekao, omogućuje interakciju ljudi koji imaju zajednički jezik, kako životni tako i umjetnički. Pisati – režirati – glumiti za Pommerata je smisleno tek kao zajedničko bivanje – druženje koje smo u stanju “uvjerljivo prenijeti publici“.

Bliskost Pommeratovim principima Nenni Delmestre uvjerljivo svjedoči i vlastitim redateljskim opusom, pa je njen izbor Tog djeteta utoliko prirodniji. Predstava je sastavljena je od niza kratkih, šokantnih prizora koji govore o odnosu roditelji - djeca. Bez moralne osude, preispituju se društvene norme jednog neostvarivog modela obiteljske sreće.

Redateljica Nenni Delmestre

Dramaturška savjetnica Lada Kaštelan

Scenografkinja, glazbeni koncept i izbor glazbe Lina Vengoechea

Kostimograf Mario Leko

Oblikovanje svjetla Zoran Mihanović

Oblikovanje tona Damir Punda

Zoja Odak, Snježana Sinovčić Šiškov, Trpimir Jurkić, Marko Petrić, Lara Živolić, Pere Eranović