Na putu
Balet
Igor Kirov

Na putu

Kreativni uzlet i vrhunska tehnička pripremljenost baletnog ansambla HNK Split dolaze do izražaja u ovoj, za plesače zahtjevnoj, a za gledatelje čarobnoj koreografiji Igora Kirova. Balet s klasičnim i suvremenim elementima koji izvodi 17 plesača i plesačica premijerno je izveden na splitskom Sustipanu na 62. Splitskom ljetu.

60 minuta

Na putu

Goldberg varijacije Johanna Sebastiana Bacha uporište su koreografije Igora Kirova, odnosno 32 baletne sličice kojima dočarava ono posebno stanje između jave i sna, stanje koje svatko od nas poznaje i u njega ubacuje neki svoj "trip". Jedni svoj život, uspomene. Drugi zebnju zbog budućnosti, ili neki neriješeni današnji problem. Svatko ima svoju, posebnu "crvenu liniju" i svatko na svoj način traži mir u sebi kako bi iz nesanice izašao. 17 ljudi, 17 stolica, dva zida i jedan cilj...traganje za svojim snom!

Balet počinje i završava arijama, između kojih je 30 varijacija teme čiji se ritam i tempo stalno mijenjaju. Originalno su skladane za čembalo, doživjele su mnoštvo transkripcija, a ova, baletna, uključuje klavir i orkestar, što na trenutke zvuči lirično i romantično, a onda, pak, snažno i moćno. Sve do finala u kojemu novu dimenziju daje još i harfa...

Premijera: 4. kolovoza 2016, Sustipan

 

Autorski tim

Koreograf Igor Kirov
Glazba Johann Sebastian Bach
Kostimograf Aleksandar Noshpal
Asistentica koreografa Mojca Majcen
Balet majstor Albina Rahmatullina
Oblikovanje svjetla Branimir Bokan
Oblikovanje zvuka Tomislav Luetić

Uloge

Plešu Ekaterina Kuznjecova
  Matea Milas
  Gabriela Mede
  Eva Karpilovska
  Hazuki Tanase
  Tina Hatlak
  Lejla Bajramović
  Ajla Kadrić
  Artjom Žusov
  Ivan Boiko
  Aleksandar Korjakovski
  Remus Dimache
  Romulus Dimache
  Uroš Škaper
  Askhatbek Yusupzhanov
  Evgenij Baranovski
  Francesco Bruni