Novosti detalj SLJ 65

Novi međunarodni nastup splitskog Baleta

Novi međunarodni nastup splitskog Baleta

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavio se još jednom međunarodnoj publici nastupom na dobrotvornoj baletnoj gala večeri na pozornici Theater Hagen, gradskog teatra grada Hagen u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija. Tamo su 13. srpnja nastupili solisti splitskog Baleta Hazuki Tanase i Aaron Kok izvedbom dvaju plesnih točaka klasičnog baleta i suvremenog plesnog izraza.

Novi međunarodni nastup splitskog Baleta

Uz plesače Baleta HNK Split na gala večeri, čiji je prihod bio namijenjen oboljelima od rijetkih bolesti, nastupili su plesači iz Opere u Wroclawu i Narodnog kazališta iz Varšave iz Poljske, solisti iz njemačkih kuća Mainz Ballet, Nordhausen Ballet, Ballet Hagen i Dortmund ballet a iz Francuske sudjelovao je Ballet de Bordeaux. Hazuki Tanase i Aaron Kok izveli su koreografiju Igora Kirova The Edge i pas de deux iz drugog čina baleta Gusar (Le Corsaire) u koreografiji Aivarsa Leimanisa. Do posljednjeg mjesta ispunjeno gledalište nastup splitskih plesača popratilo je dugim oduševljenim aplauzom.

Sljedeći međunarodni nastup splitske plesače očekuje već 3. kolovoza kada će na 20. Međunarodnom baletnom festivalu u latvijskom glavnom gradu Rigi Ivan Boiko i Nazomi Miura oredstaviti Balet HNK Split izvedbom pas de deux iz baleta Coppélia.