Novosti detalj SLJ 65

Splitski Balet u Latviji - peto inozemno gostovanje u ovoj sezoni

Splitski Balet u Latviji - peto inozemno gostovanje u ovoj sezoni

Solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Ivan Boiko i Nozomi Miura predstavljat će splitsku nacionalnu kazališnu kuću 3. kolovoza nastupom na 20. Međunarodnom baletnom festivalu u gradu Jūrmala, pokraj glavnog latvijskog glavnog grada Rige. Već četvrto je to inozemno gostovanje splitskog Baleta u 2019, a peto u kazališnoj sezoni 2018/19.

Splitski Balet u Latviji - peto inozemno gostovanje u ovoj sezoni

Pored plesača splitskog Baleta, koji će izvesti pas de deux iz baleta Coppélia, na festivalu u koncertnoj Sali Dzintari nastupit će Anna Laudere iz Hamburg Baleta, solisti Victoria Ananyan i Simone Tribuna iz Les Ballets de Monte Carlo, Hyo Yung Kang i Jasson Reilly iz Stuttgart Baleta, balerine Anastasija i Viktorija Mihailec iz Rusije a baletni će koncert zaključiti domaćini iz Latvijskog nacionalnog baleta iz Rige Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis i Kristaps Jaundžeikars.

Splitski su baletani bili gosti Međunarodnog baletnog festivala u Jūrmali i prošle godine. Ovo je gostovanje, nakon onih u Mađarskoj, Njemačkoj i Italiji već četvrti inozemni nastup splitskog Baleta u 2019. godini. Početkom sezone Balet HNK Split  gostovao je i u Sarajevu.