Zajedno
Drama
Ana Rucner, Matej Meštrović, Borna Šercar i Vedran Mlikota

Zajedno

Ana Rucner, Matej Meštrović i Borna Šercar izvode klasike i evergreene svjetske glazbe kao što su Mozartov Rondo alla Turca, Brahmsov Mađarski ples, Orffova Carmina Burana, Faureova Pavana, Offenbachov Can-Can i druge, dok Vedran Mlikota interpretira poeziju najvećih hrvatskih i stranih pjesnika; Tina Ujevića, Dobriše Cesarića, Antuna Gustava Matoša, A.B. Šimića, Drage Ivaniševića, Enesa Kiševića, Arsena Dedića, Edgara Allana Poea, Charlesa Baudelairea, Jacquesa Brela i drugih.

1 sat i 30 minuta

Ana Rucner, Matej Meštrović i Borna Šercar izvode klasike i evergreene svjetske glazbe kao što su Mozartov Rondo alla Turca, Brahmsov Mađarski ples, Orffova Carmina Burana, Faureova Pavana, Offenbachov Can-Can i druge, dok Vedran Mlikota interpretira poeziju najvećih hrvatskih i stranih pjesnika; Tina Ujevića, Dobriše Cesarića, Antuna Gustava Matoša, A.B. Šimića, Drage Ivaniševića, Enesa Kiševića, Arsena Dedića, Edgara Allana Poea, Charlesa Baudelairea, Jacquesa Brela i drugih.

Zajedno

Zajedno

Tijekom glazbeno-poetske večeri naslovljenoj Zajedno… susreću se glazbeni klasici i veliki hrvatski i svjetski pjesnici. Vrhunski glazbenici Ana Rucner, Matej Meštrović i Borna Šercar te glumac Vedran Mlikota vode na putovanje kroz prepoznatiljive glazbene teme i davno zaboravljene stihove koji podsjećaju na zaboravljene prve poljupce, tople zagrljaje i nježne dodire.

 

Ana Rucner rođena je u Zagrebu, gdje je i završila studij violončela u klasi prof. Željka Švaglića te Krešimira Lazara. Tijekom studija pohađala je mnoge stručne seminare i radila s nekim od najpoznatijih glazbenih autoriteta, kao što su Menahem Meir, Gustav Neiva Tavares, Dmitri Miller, David Grigorian, Vladimir Perlin i Silvija Sondeckiene. Sudjelovala je s velikim uspjehom na mnogim glazbenim natjecanjima, a jedna od osvojenih nagrada je i Diploma de merito, osvojena 1999. Godine na Međunarodnom natjecanju mladih violončelista. Rucner je jedna od najinovativnijih predstavnica klasične glazbe u Hrvatskoj te je nastupala u više od 30 zemalja svijeta. Elementi klasične, moderne i etno glazbe, uz atraktivan nastup na sceni, svrstavaju Anu Rucner u sam vrh uspješnih hrvatskih izvođača na svjetskoj sceni. 
 

Matej Meštrović je jedan od najsvestranijih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (SAD), a 2018. godine praizveo je Dunavsku Rapsodiju za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Halla i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani. Autor je glazbe za 3 hrvatska paviljona na svjetskim izložbama: EXPO-Šangaj 2010, Hannover 2000, Lisabon 1998 te je za navedene realizacije nagrađen i Nagradom Grada Zagreba. Dobitnik je brojnih nagrada, a njegov album Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos uvršten je na Spotify listu 50 najboljih klasičnih izdanja.U travnju ove godine, Meštrovićev Piano Waves osvojio je Nagradu za najbolji album klasične glazbe, te Nagradu za album godine na uglednom američkom portalu SoloPiano. Američka kritika proglasila je Mateja Meštrovića hrvatskim Johnom Williamsom. 

 

Borna Šercar rođen je u Zagrebu, gdje je i diplomirao je u klasi prof. Igora Lešnika na Muzičkoj akademiji te stekao zvanje akademskog muzičara i profesora udaraljki. Njegovu plodonosnu i raznovrsnu karijeru označilo je, između ostaloga, i osam godina u Big Bandu HRT-a, pisanje glazbe za animirane filmove te suradnja s kazalištima kao skladatelj i scenograf. Honorarno djeluje u Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji, Orkestru HNK i drugima, a stalni je član Hrvatskog baroknog ansambla. Djeluje i u više sastava koji se bave jazz glazbom, a tijekom dugogodišnje karijere imao je priliku raditi i s Michelom Legrandom, Miljenkom Prohaskom, Boškom Petrovićem, Terezom Kesovijom, Oliverom i drugima. Jedan je od osnivača trija Boob-n-yar s kojim izvodi autorske kompozicije i klasične udaraljkaške skladbe. 2009. godine osniva i jazz kvintet Borna Šercar's Jazziana Croatica koji izvodi njegove autorske kompozicije inspirirane hrvatskom klasičnom i etno glazbenom baštinom. S Jazzianom već u prvoj godini postojanja ostvaruje zapažene nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu te osvaja niz nagrada među kojima se ističe Porin za album A Little Book of Notes, te kasnije i za album Nehaj. Šercar djeluje i u ansamblu Orient Expresto pod vodstvom Mateja Meštrovića. Nagradu Status primio je već 1999. godine za najperspektivnijeg mladog glazbenika na području jazza, a 2014. za najboljeg jazz bubnjara. 
 

Vedran Mlikota studirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti i diplomirao u klasi Izeta Hajdarhodžića. Kao glumac surađivao je s gotovo svim hrvatskim profesionalnim kazalištima i najznačajnijim festivalima, a intenzivno glumi u TV serijama i na filmu. Osnivač je i stalni umjetnički voditelj Kazališnih susreta Glumci u Zagvozdu i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu, u čijem radu, osim kao glumac, sudjeluje i kao producent, redatelj i scenograf. Pokrenuo je i organizirao mnoge manifestacije kulturnog, humanitarnog i sportskog karaktera te za svoj umjetnički rad dobio nekoliko nagrada.