Gore
Balet
Zagrebački plesni ansambl

Gore

Gore je predstava o zajedničkom putovanju šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu.

Gore je predstava o zajedničkom putovanju šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu.

Gore

Gore

U zajedničkim ritualima otkrivaju odgovornosti pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu. Dinamična izvedba prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i grupnu odgovornost.

„Taj neprekinuti ritam, koji do te mjere utječe na publiku da na momente doista požališ što sjediš, sjajan je odraz tempa suvremene žene, čije se uloge i zadaće često preklapaju i od pojedinke zahtijevaju nadljudske napore u nošenju sa životnim izazovima (...) Pedesetominutna izvedba predstave Gore prva je plesna predstava na kojoj sam doživjela ‵standing ovations′ i uzajamne krikove istinske sreće kako izvođačica, tako i publike. Baš ta uzajamna nesputana strast potpirena vatrometom pokreta bio bi prva preporuka, kad bih nekom tko nikad prije nije gledao plesnu izvedbu morala približiti svu ljepotu suvremenog plesnog izričaja.“ - Klara Šimunović, mimladi.hr

Gostovanje predstave "Gore" ostvareno je u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split

 

 

Koreografska ideja

Ferenc Feher

Asistent koreografa

Petra Valentić

Glazba

Nenad Kovačić, Ferenc Feher

Kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin

Asistentica kostimografkinje

Ana Mikulić

Oblikovanje rasvjete

Saša Fistrić

Fotografija

Jelena Janković, Marko Ercegović

Ilustracija i grafičko oblikovanje

Ana Rako

Vodstvo ZPA

Petra Glad Mažar 

Organizacija

Nina Križan

Produkcija

Zagrebački plesni ansambl

Koprodukcija

Zagrebačko kazalište mladih

Izvedba prema koreografskoj ideji Ferenca Fehera

Margareta Firinger, Luna Lilek, Silvija Musić, Gendis Putri Kartini, Linda Tarnovski, Jovana Zelenović