Mia Pečnik (klavir)
Koncert
Večer mladih virtuoza

Mia Pečnik (klavir)

Glazbena mladež i HNK Split

Mia Pečnik, ovogodišnja pobjednica Ciklusa koncerta mladih glazbenika mo. Vinko Lesić održat će koncert u Meštrovićevom Kaštilcu u sklopu 69. Splitskog ljeta. 

Besplatan ulaz.

Glazbena mladež i HNK Split

Mia Pečnik, ovogodišnja pobjednica Ciklusa koncerta mladih glazbenika mo. Vinko Lesić održat će koncert u Meštrovićevom Kaštilcu u sklopu 69. Splitskog ljeta. 

Besplatan ulaz.

Mia Pečnik (klavir)

Mia Pečnik (klavir)

PROGRAM

J. S. Bach: Preludij i fuga u fis-molu BWV 883

L. van Beethoven: Sonata u E-duru op. 109

F. Liszt: Légende no. 1, S. 175

F. Liszt: Ballade no. 2, S. 171

F. Chopin: Ballade u f-molu, op. 52

Mia Pečnik (Zagreb, 2000.) je studentica na Visokoj školi za glazbu i ples u Kölnu u klasi prof. Andreasa Frölicha. Od 2017. se istovremeno usavršava na Talent Music Master Courses, University of Music u Bresci kod brojnih uglednih pijanista i pedagoga. Završila je Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog u klasi prof. Ivanke Kordić, a tijekom srednjoškolskog obrazovanja stipendistica je Grada Zagreba za izvrsnost.
Na međunarodnim i nacionalnim natjecanjima osvojila je preko 80 prvih i posebnih nagrada od kojih se ističu natjecanja César Franck u Bruxellesu, Ciudad de Leganes u Madridu, Danubia talents u Budimpešti, EPTA natjecanje u Belgiji, Ars Nova u Trstu, Jurica Murai u Varaždinu…

Prvi nastup s orkestrom bilježi već kao jedanaestogodišnjakinja, a četiri godine kasnije debitira sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem mo. Pavla Dešpalja. Sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa i u Kuvajtu, u dvorani Akademije Santa Cecilia u Rimu, u Zagrebu (KD Vatroslava Lisinskog i HNK). Osim nastupa s hrvatskim i stranim orkestrima, bilježi i brojne solističke nastupe na festivalima kao što su Notting Hill concert series u Londonu, Danubia talents u Budimpešti, Young Artists in Kraków, Gorczycki Festiwal, Epidarius festivalu u Cavtatu, Pianoloop festivalu u Splitu, Zvjezdano ljeto u Karlovcu i mnogim drugim. 

Ciklus koncerta mladih glazbenika mo. Vinko Lesić zamišljen je kao platforma na kojoj mladi glazbenici mogu izraziti svoju umjetnost, a mlada publika može poslušati što njihovi vršnjaci te godinama bliski pojedinci rade te kakav program rado sviraju. Osim upornog vježbanja, jedna od bitnih odrednica glazbenika je javni nastup na kojem prezentira svoje glazbene, ali i scenske sposobnosti pred publikom. Kako bi se mladima pružila prilika za stjecanjem koncertnog iskustva mimo školskih i akademskih priredbi, Glazbena mladež Split pokrenula je ovaj ciklus u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Split i Umjetničkom akademijom u Splitu.