Novosti / Objavljeno: 9/2/2021

Francuzica u Osijeku i na 28. Festivalu glumca

Francuzica u Osijeku i na 28. Festivalu glumca

Francuzica, drugi dramski tekst, prerano preminulog glumca Hrvatskog narodnog kazališta Split Ilije Zovka, u režiji i izvedbi dramskih prvaka Snježane Šiškov Sinovčić i Trpimira Jurkića gostuje u nedjelju, 5. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a već sljedeći dan u Iloku u sklopu 28. Festivala glumca.


Diptih o muško-ženskim odnosima iz pera Ilije Zovka i u izvedbi i režiji dramskih prvaka Snježane Šiškov Sinovčić i Trpimira Jurkića na 66. Splitskom ljetu ovjenčan je “Juditom” za najveće umjetničko ostvarenje u dramskom programu festivala. Romantična komedija koja je oduševila splitsku publiku otvorit će 5. rujna Kazališni rujanski KLIK koji već trinaestu godinu zaredom, kao uvertira u kazališnu sezonu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, donosi najzanimljivije predstave iz Hrvatske i inozemstva. 


Nakon Osijeka, Francuzica putuje u Ilok gdje će u ponedjeljak, 6. rujna igrati u konkurenciji  28. Festivala glumca


Festival glumca utemeljili su 1994. Godine Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija. Jedini festival u Hrvatskoj posvećen glumcu i njegovom umjetničkom stvaralaštvu, na Festivalu glumca, glumci su izbornici i članovi ocjenjivačkoga suda te nagrade dodjeljuju isključivo za glumačka ostvarenja.