Novosti / Objavljeno: 10/22/2020

Duhovita mostarska predstava Identitluk na repertoaru 30. Marulićevih dana

Duhovita mostarska predstava Identitluk na repertoaru 30. Marulićevih dana

Predstava Identitluk, nastala u koprodukciji Studija za izvedbene umjetnosti, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta u Mostaru igra u konkurenciji jubilarnih 30. Marulićevih dana u petak, 23. listopada u 20 sati na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta. 

Autorski projekt Tanje Miletić Oručević i ansambla, oduševio je mnoge kazališne publike te pokupio značajne kazališne nagrade u Bosni i Hercegovini. Predstava je nastala prema motivima iz zbirke eseje U ime identiteta, Amina Maaloufa i na jedan iznimno satiričan i duhovit način progovara o etničkim i vjerskim antagonizmima, istovremeno kritizirajući društvo kontaminirano velikim nacionalno-povijesnim naracijama. Polazeći od tematskih uporišta Maaloufove zbirke, Identitluk želi otvoreno upozoriti na opasnost zamjene pojma identiteta pojmom etničke pripadnosti, to jest na ono što Maalouf naziva “ubojiti identiteti”. 

Nakon uspješnog gostovanja na 39. Kazališnim igrama u Jajcu gdje je osvojila nagradu publike za najbolju predstavu i nagradu za kolektivno glumačko ostvarenje te na Festivalu Mostarska Liska (Grand Prix nagrada i nagrada za najbolju glumicu festivala), mostarska uspješnica igra i u konkurenciji ovogodišnjih Marulićevih dana. Izrazito duhovita s elementima satire, nastala je kao autorski projekt redateljice Tanje Miletić Oručević, dramaturga Dragana Komadine i glumaca. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Amela Kreso, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Nedim Malkočević, Dražen Pavlović i Ivan Skoko.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti online na stranicama Hrvatskog narodnog kazališta ili na blagajni.