Novosti / Objavljeno: 10/23/2020

Predstavljanje drugog izdanja knjige hrvatskog teatrologa Nikole Batušića i monografije Hrvatskog narodnog kazališta Mostar

Predstavljanje drugog izdanja knjige hrvatskog teatrologa Nikole Batušića i monografije Hrvatskog narodnog kazališta Mostar

U subotu, 24. listopada u 12 sati u Foyer Hrvatskog narodnog kazališta Split održat će se predstavljanje drugog izdanja knjige Nikole Batušića Povijest hrvatskog kazališta i predstavljanje monografije Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

U sklopu popratnog programa 30. Marulićevih dana u foyeru HNK Split održat će se predstavljanje drugog izdanja knjige Nikole Batušića Povijest hrvatskog kazališta. Batušić jedan je od najprestižnijih hrvatskih teatrologa i dobitnik nagrade Vladimir Nazor za životno djelo. Od 1963. predavao je povijest drame i kazališta na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, te se cijeli život bavio kazališnom kritikom i znanstvenim radom na hrvatskoj dramskoj i kazališnoj baštini. Njegov drugi povijesni pregled Povijest hrvatskog kazališta prvi put je izdan 1978. godine, te će upravo njegovo drugo izdanje publici predstaviti dramaturg dr. sc. Vlatko Perković i teatrologinja dr. sc. Višnja Kačić Rogošić.

Osim Batušićeve knjige, održat će se i predstavljanje monografije Hrvatskog narodnog kazališta Mostar s kojim se obilježava 25 godina osnutka i djelovanja. Pored teatrografskih podataka, monografija donosi i tekstove čelnih ljudi Kazališta, kao i vanjskih suradnika, prijatelja i podržavatelja. U predstavljanju monografije sudjelovat će ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, intendant HNK Split Srećko Šestan, dramaturg i umjetnički savjetnik u HNK Mostar Dragan Komadina i dramaturg HNK Split Jasen Boko.