Novosti / Objavljeno: 11.11.2016.

Kašeti brokava tri nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta

Kašeti brokava tri nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za ovogodišnje Nagrade hrvatskoga glumišta, koje se još od 1992. tradicionalno dodjeljuju 24. studenoga svake godine.

Žiri dramskih predstava u sastavu Branka Cvitković (predsjednica), Nada Abrus, Maja Gregl, Želimir Mesarić i Andrija Tunjić nominirao je Elvisa Bošnjaka u kategoriji autora najboljeg praizvedenoga suvremenog hrvatskog dramskog teksta u protekloj godini za tekst Kašete brokava, koju je na scenu HNK Split postavila redateljica Nenni Delmestre. Nominacija u kategoriji najbolje sporedne uloge pripala je članici ansambla HNK Split Nives Ivanković za ulogu Jelene u istoj predstavi, a  u kategoriji sporedne muške uloge nominiran je Goran Marković za ulogu Tome.

Podsjetimo i kako je Kašeta brokava već nagrađivana drama – na 26. Marulićevim danima nagradom „Marul“ nagrađen je Elvis Bošnjak za suvremeni dramski tekst, Nenni Delmestre nagrađena je kao redateljica, a Goran Marković osvojio je „Marula“ za najbolje glumačko ostvarenje. Predstava je, od 27. studenoga 2015. kada je praizvedena, odigrana dvadeset puta te ju je vidjelo više od 10.000 gledatelja.