Novosti / Izložba Objavljeno: 28.7.2016.

Otvorenje izložbe Stephana Lupina u Galeriji fotografije

Otvorenje izložbe Stephana Lupina u Galeriji fotografije

U sklopu likovnog programa 62. splitskog ljeta i uz koprodukciju Fotokluba Split, u Galeriji fotografije u Marmontovoj ulici 29. srpnja u 20 sati otvara se izložba Stephana Lupina, jednoga od najcjenjenijih i međunarodno najpriznatijih hrvatskih fotografa.  

Umjetnik koji je od samih svojih početaka odabrao šok za doktrinu kojom dešifrira svijet u kojem živimo, izlaže seriju aktova, portreta i fotografija svojih skulptura u kojima prikazuje ono što život, barem iz perspektive njegova objektiva jest – niz, samo naoko nepovezanih epizoda s Čovjekom kao glavnim likom, likom s tisuću lica (i tijela) od kojih je svako provokativno na svoj način.
 - Lupinizam provocira. Lupinizam provocira fotografijama ispraznosti navodnog glamura. Fotografijama noćnog polusvijeta. Fotografijama transvestita, kurvi, hermafrodita. Fotografijama božanstvenih super modela praznih pogleda. Provocira nadom, bolom, tugom, strahom, očajem i pomirenošću u očima smrtno bolesne djece. Provocira ženama  koje su muškarci i muškarcima koji su žene. Provocira skulpturama koje su fotografije, slikama koje su reljefi, namještajem koji je skulptura. Provocira tako da ističe ono što svi znamo, i što nas intimno  čak i muči, ali guramo od sebe jer je tako lakše. Lupinizam ima ‘Cojones’ javno reći što svi mislimo – o radovima Lupina napisao je kritičar Igor Maroević.

Izložba Stephana Lupina ostaje otvorena do 17. kolovoza.