Mistero Buffo
Drama
Dario Fo

Mistero Buffo

Virtuozna monodrama, zbirka satiričnih monologa nobelovca Daria Foa, u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong na programu je 20. srpnja u Meštrovićevom Kaštilcu s početkom u 21 sat.

Mistero Buffo

Ovaj tekst nobelovca Daria Foa jedan je od najvećih glumačkih izazova. U furioznih sat vremena glumac harlekinsko-klaunovskim zavođenjem izaziva svoju vještinu prizivajući putujuće glumce Srednjeg vijeka. Njihove monologe Dario Fo je prikupio i obogatio, davši glumcu zadatak da žonglira kroz desetine likova dok u jednoj ruci drži komediju, a u drugoj tragediju. Lucidno i beskompromisno secirajući odnos malog čovjeka i autoriteta, poigrava se biblijskim motivima iz kolektivnog imaginarija zapadne civilizacije, izvrćući poznate priče o svecima (misterije). Pretvarajući ih u smiješne misterije (mistero buffo), razotkriva licemjerstvo i našu potrebu da slijepo vjerujemo prebacujući odgovornost drugima.

Lee Delong je sjajna poznavateljica glumačkog imaginarija svijeta Daria Foa, a Dražen Šivak idealan glumac za virtuoznost i radost igre potrebne za ovaj glumački vrtuljak. Reakcije javnosti i struke to samo potvrđuju (Zlatna maska za najboljeg glumca na ArtTrema festu u Rumi i Specijalna nagrada na Festivalu malih scena i monodrame u Sarajevu).

Redateljica

Lee Delong

Prevoditeljica

Tatjana Peruško

Svjetlo

Vesna Kolarec

Vizuali

Klarxy

Producent

Grupa

Koproducent

Triko Cirkus Teatar

Igra

Dražen Šivak

Glazbenik

Igor Dorotić

Iz medija