Utvrde Splita
Ostalo
Duško Kečkemet

Utvrde Splita

Predstavljanje posljednje knjige nedavno preminulog neumornog istraživača splitske prošlosti prof. dr. sc. Duška Kečkemeta održat će se u petak, 24. srpnja 2020. s početkom u 20:30 sati u Podrumima Dioklecijanove palače u sklopu programa 66. Splitskog ljeta.

Utvrde Splita

 

Upravo mitsko mjesto porušenog Sustipanskog groblja simbol je Kečkemetove borbe za Split i očuvanje gradske baštine kojoj je posvetio gotovo cijeli svoj život. Premda nije doživio tisak svog posljednjeg monumentalnog izdanja, Duško Kečkemet nas je napustio spokojan uz spoznaju da će knjiga „Utvrde Splita“ uskoro ugledati svjetlo dana. 

Nakon pozdravnih riječi Branke Brekalo, ravnateljice Muzeja grada Splita, Srećka Šestana, intendanta HNK Split i Andre Krstulovića Opare, gradonačelnika Grada Splita, knjigu će predstaviti Arsen Duplančić, prof., dr. sc. Josip Belamarić, dr. sc. Marijan Čipčić i Zoran Bošković. Moderatorica će biti  Branka Teklić dok će u umjetničkom dijelu programa s prigodnim recitalnim izvedbama nastupiti Zorana Kačić Čatipović i Luka Čerjan, glumci HNK Split.

Uoči i nakon predstavljanja biti će otvorena knjiga sjećanja na Duška Kečkemeta kojemu će svi oni koji to žele u pisanom obliku moći iskazati poštovanje i zahvalnost na golemom bibliografskom opusu kojeg je ostavio u nasljeđe svom Gradu.

Knjiga „Utvrde Splita“ tiskana je u sunakladi Muzeja grada Splita i Naklade Bošković i moći će se na promociji kupiti po prigodnoj cijeni.